OM 48TIMER FESTIVAL

48TIMER Festival er en kulturfestival på Nørrebr. Sammen med besøgende fra hele København fejrer vi alt det særlige ved vores bydel og hylder i to hele døgn alt det personlige, nørdede og skæve, vi finder på Nørrebro. Festivalens indhold er skabt af lokale aktører bestående af foreninger, organisationer, kunstnere, erhvervsdrivende, beboere og andre ildsjæle. Indslagene og de mange events er geografisk sporadisk fordelt over hele Nørrebro, samlet og synliggjort af et koordinerende festivalkontor.

48TIMER Festival så dagens lys i 2012 i samarbejde med 40 arrangører og op mod 6.000 besøgende. Festivalen har siden da kun vokset sig større, og i 2019 bestod programmet af over 100 unikke kulturarrangementer med over 10.000 glade festivalgæster.

I 2020 finder festivalen sted i weekenden fra den 15.-17. maj, og vi glæder os til præsentere jer for alt fra musik, kunst, talks, performances og madoplevelser over to hæsblæsende døgn. Fælles for arrangementerne er, at de præsenterer et aspekt af Nørrebros kultur, som ikke er til offentligt skue hver dag. Vi tør godt love, at der er noget for enhver smag!

48TIMER Festival skabes af kulturhusene Union, Støberiet, Osramhuset og Nørrebrohallen og arrangørgruppen KulturSkaberne i samarbejde med lokale aktører og frivillige. Til alle vores samarbejdspartnere, sponsorer, aktører og frivillige skal lyde et kæmpe TAK! I er med til at gøre Nørrebros egen kulturfestival til noget helt specielt, og det er jer, der gør Nørrebro til så fed en bydel!

 

Vi glæder os enormt til at vise og hylde Nørrebro sammen med jer!

AOK Logo 2018.png

NOMINERET TIL
"AOK-PRISEN 2018"

"Drivkraften bag festivalen er kærligheden til Nørrebro, nye idéer, alsidighed og kreativitet.

// Stine Hansen (journalist AOK) om 48TIMER Festival i forbindelse med festivalens nominering i kategorien "AOK-prisen 2018".

Ibyen Prisen.png

"48TIMER Festival er en festival dedikeret til Nørrebros kulturliv, og alt hvad der dertil medhører. Profilen er altså på en gang stram og sprudlende, og programmet byder altid på skæve og alsidige kulturarrangementer, som man ikke lige kan opleve på andre festivaler.

// Politikens begrundelse for at nominere 48TIMER Festival til iByen-prisen 2016 for årets festival.

NOMINERET TIL
"ÅRETS FESTIVAL 2016"

"48TIMER Festival er en prisme, hvor alle, der kigger igennem, får et detaljerigt og nuanceret billede af Nørrebros kulturliv. Det er en fælles platform, hvor kultur- og uddannelsesinstitutioner, foreninger, erhvervsdrivende og privatpersoner får lov til selv at vise deres bydel frem, og vi favner alt fra børnefamilier, skraldere, nørder og nattens ravere til baggårdspumaer, strikkeentusiaster og lokalsociale initiativtagere. Nørrebro og 48TIMER Festival er anderledes, skør, nærværende og fuld af fællesskaber. Byen er dig og mig, og det er dét, vi ønsker at vise med festivalen.

 

Madeleine von Warburg

Festivalleder, 48TIMER Festival 2019

"Nørrebros kulturliv er ganske særligt, og det vil 48TIMER Festival gerne vise frem. Den pibler frem i hverdagen og bærer præg af både arbejderhjem, sociale boligbyggerier og gentrificerede andelskvarterer. Alt sammen tæt placeret på godt kun fire kvadratkilometer i et at de tætteste befolkede områder i København. Det skaber unikke betingelser for mangfoldighed og kultur. Derfor laver vi 48TIMER Festival, da vi ønsker at give det kulturelle vækstlag en ramme og en scene om deres idéer, projekter og kreative happenings. Også for at fremme nye samarbejder og brobygning mellem bydelens mange aktører og borgere. Hvad enten de er kunstnere, foreninger, frivillige eller forretningsdrivende. Resultatet er en levende kulturfestival, som lever og ånder for Nørrebro.

 

God fornøjelse!

 

Niels Ladefoged

Talsmand og tidligere festivalleder, 48TIMER Festival (2014 - 2018)

OM OS

Korsgade 30, 2200

København N

CVR: 64942212 
EAN: 5798009782434

COUNTDOWN TIL 48TIMER FESTIVAL